Conform informațiilor G4Media, pe 14 iunie 2024 Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) va evalua contestația privind legalitatea rechizitoriului și a probelor din dosarul Revoluției. Completul va avea 3 judecători.
Această decizie a fost luată deoarece completul inițial de doi judecători nu a ajuns la un consens în cazul acțiunii lui Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus. Dacă ar fi să punem un pariu vizavi de cel de al treilea judecători, acesta ar fi o apropiată a Liei Savonea, Hermina Iancu. Aceasta a mai judecat împreună cu Mihail Udroiu, unul dintre ceilalți doi judecători, având precedente în cazuri similare, nu cu rezultate extraordinare, dacă ne întrebați pe noi: https://m.luju.ro//capodopera-judiciara-in-camera-preliminara-judecatorii-iccj-mihai-udroiu-si-hermina-iancu-au-intors-in-premiera-un-dosar-la-parchet-pentru-lipsa-probei-acuzatiei-procurorul-a-lasat-in-sarcina-judecatorului-configurarea-acuzatiei-completul-de-doi-judecator.

Anterior, Curtea de Apel București confirmase, pe 25 octombrie 2023, legalitatea rechizitoriului întocmit de Parchetul Militar al ÎCCJ pentru infracțiuni contra umanității. După multiple amânări și contestații, dosarul a fost repartizat unui complet de divergență. Aceasta este a doua încercare a Parchetului General de a aduce dosarul Revoluției în fața instanței, prima fiind respinsă de judecători.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate