Zilele trecute, Gabriela Firea a postat pe facebook o fotografie care o înfățișează ocupându-și anticipat funcția de senator. Știți, ca în rețetele astea spirituale moderne în care se mulțumește anticipat pentru ceva ce îți dorești. 
Dincolo de faptul că asta ne pune pe gânduri privitor la un control psihiatric al candidaților, ne face să credem că doamna Firea și-a pierdut de tot reperele morale. Nu ai cum să vorbești despre a face bine semenilor (așa cum face ea in postarea respectivă) când în capitala României, București, oamenii se spală la lighean de atâta timp și nici cu căldura nu se știe ce va fi acum, în pragul iernii. 

Sursă foto: Facebook


Când ești un politician/primar priceput, astfel de situații pur și simplu nu se întâmplă. Se presupune că politicianul știe arta fină a negocierii, iar primarul este un bun gospodar. Firea nu este nici una, nici alta și asta nu neapărat că nu s-ar pricepe, ci pentru că nici măcar nu a încercat. Interesele personale au primat în mandatul ei de primar. 
Începem cu 2018 când l-a numit în funcția de Administrator special RADET pe finul său, Alexandru Burghiu. Nu mai insistăm pe întrebarea dacă acesta este sau nu finul său, am văzut și noi poza de la nuntă și Gabi Firea avea buchet de nașă, că doar nu umblă deghizată în părinte spiritual pe la nunți.

Sursă foto: aktual24.ro

Așadar, pe 3 Martie 2018 își numește finul la RADET, acesta având in mod deosebit un rol important în reorganizarea instituției. Burghiu, fiind foarte priceput în probleme organizatorice (not), a administrat RADET-ul atât de special încât l-a adus in faliment. Astfel, în decembrie 2019 activitatea RADET a fost preluată de nou înființata companie Termoenergetica. Director? Tot finul doamnei Firea, Burghiu, răsplătit astfel pentru rezultatele extraordinare în funcția de la RADET. 
Suntem in noiembrie 2020. Ce credeți? Sub atenta oblăduire a lui Alexandru Burghiu Termoenergetica este și ea la un pas de faliment. Astfel, la ieșirea din iarna 2019, la doar 4-5 luni de la preluarea rețelei de termoficare, Termoenergetica avea deja datorii de aproximativ 82 de milioane de euro către ELCEN. Pe scurt, Termoenergetica nu a plătit nici măcar o factură ELCEN-ului (furnizorului) în timpul iernii. Iar subvențiile pe care trebuia să le plătească Primăria Municipiului București erau la valoarea de 110 milioane de euro. Toate astea în aprilie 2020, la doar 4-5 luni de la preluare. 
După o vară în care Firea și finul au trimis bucureștenii înapoi în comunism cu spălatul la lighean, la robinet nefiind apă caldă, iarna care vine găsește Termoenergetica cu datorii uriașe și aproape în insolvență dar cu același director, Alexandru Burghiu, finul Doamnei Firea.Pe care l-am regăsit, indignați, pe locul 2 pe lista PSD Ilfov pentru Camera Deputaților, județ controlat de socrul Gheorghe Florea și soții Pandele. 

Dar cine este Alexandru Burghiu?

Vârsta: 35 de ani

Venit: peste 347.000 RON in 2019 (conform ziare.com)

Declarație de avere: 2 apartamente; 2 case; un teren agricol; 5 terenuri intravilane; 4 spații comerciale; 3 mașini; bijuterii in valoare de 300.000 euro

Ocupație: 5 (cinci!) funcții la stat
A făcut liceul de mate-info intensiv, apoi dreptul la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, un master in științe militare și informații și un curs de securitate naționala. Timp de 6 ani a lucrat ca ofițer specialist in cadrul MAI.Apoi s-a însurat și cariera lui a luat avânt in domenii pe care nu și le imaginase niciodată și pentru care nu era/este pregătit. Astfel, în 2016, a devenit consilier relații externe la Compania Naționala Aeroporturi București. Era așa, un fel de PR combinat cu secretară și traducător, în mod evident nepregătit pentru ele, el fiind ofițer. Poate ne împărtășeste chiar el rețeta succesului vizavi de cum a ajuns în acest post. A fost numit? A dat concurs? Apoi, în 2017, păstrându-și și funcția de la CNAB, a început să cumuleze funcții la stat și sume mari în cont: membru in CA Metrorex SA, membru în CA Compania Națională Parcuri și Grădini SA și director general la Compania Municipală Managementul Traficului București SA. Un avânt extraordinar într-un singur an. După doar un an, în 2018, devine și administrator special la RADET SA ajungând, după falimentul acesteia, director la Termoenergetica. Conduce compania împreună cu o prietenă intimă de-a Gabrielei Firea, Tania Haritonovici. Aceasta are un istoric ceva mai lung în energie, dar la fel de dezastruos, inclusiv la RADET București unde a pus probabil umărul la faliment. Soțul acesteia, Răzvan Haritonovici, fost director la Astra Asigurări si Bancorex, a fost condamnat la închisoare pentru delapidarea a 8 milioane și ar fi devalizat Compania Națională Poșta Română. Un bun profesor pentru colegii din gașcă. Altfel nu ne explicăm (poate în viitorul episod) cum la RADET și la Termoenergetica se pare că există investiții, achiziții și chiar schimbări de țeavă doar pe hârtie, că doar nu stă nimeni să sape ca să afle dacă s-a schimbat sau nu vreun metru de țeavă. Cum spuneam, vom detalia într-un material ulterior.

Revenind la Alexandru Burghiu, acesta, în doar 3 ani, a obținut 5 funcții la stat, cu un venit total cumulat în 2019 în jur de 75.000 de euro.


Cu toţii ştim legenda dintre David și Goliat: bătălia a fost câştigată de David, personajul ce nu părea să aibă nicio şansă, iar reuşita sa neaşteptată a fost repetată atât de des de-a lungul veacurilor, încât referirea la „David şi Goliat” a intrat în vocabularul nostru drept o metaforă ce descrie o victorie improbabilă.
Doar că în cazul de față, în mod evident este absolut improbabil ca David Alexandru Burghiu să fi reușit toate acestea prin propriile sale forțe. Cunoaștem cu toții tineri capabili, super instruiți, dar nici măcar aceștia nu reușesc să obțină atât de multe funcții importante și bine plătite. 


Secretul lui Burghiu este însă altul. Veșnic folosit în România, singura cale de a parveni: cumetria. S-a însurat cu fiica lui Gheorghe Florea (lumea zice ca este mason, dar nu am vrea să îi jignim pe masonii adevărați totuși – deși ar trebui să se dezică de un asemenea personaj), iar nașii de nuntă au fost Firea și Pandele. Degeaba neagă aceștia, fotografia apărută in media (pe care o publicăm și noi) evidențiază în mod clar această legătură. 
Gheorghe Florea este cel care a falimentat cu succes fabrica de alcool Fulgerul Bragadiru precum și echipa de fotbal cu același nume și, printre altele, a fost învinuit în 2008 împreună cu Florentin Pandele într-un dosar imobiliar din Voluntari. 


Mai mult, conform adevarul.ro, “Gheorghe Florea „Bragadiru”, a fost cel care l-a însoţit la o întâlnire cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pe Alexandr Kondyakov, Mare Secretar al Marii Loji a Rusiei. Aleksandr Kondyakov este un influent consultant politic, membru al Asociaţiei Europene a Consultanţilor Politici şi lider al masoneriei ruse. 
El deţine firma Novokom, printre clienţii săi numărându-se administraţia prezidenţială a Rusiei, guvernul de la Moscova sau preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Vorodin. Neoficial, Kondyakov a fost coleg la KGB cu Vladimir Putin, fostul preşedinte al Rusiei.” 
Pe scurt, un fost ofițer “doi si un sfert” se căsătorește cu fiica unui individ suspect, care are legături cu KGB-ul, și apoi este numit aproape simultan de către primarul capitalei la acel moment, Gabriela Firea, în mai multe funcții la companii de interes național. Știa oare Gabriela Firea de relațiile lui Florea cu KGB? Nici nu ne mai punem întrebările clasice: ce anume îl recomandă pentru aceste funcții, ca vedem cu toții din CV-ul său că nu îl recomandă nimic. Este un caz clar și clasic de cumetrie românească și sincer, având în vedere relația cu KGB-ul sperăm să nu fie mai mult de atât. Ca de obicei în România, ne rugăm pentru răul cel mai mic.
Bun: deci o bucată socru (Gheorghe Florea) cu legături puternice și nașă Gabriela Firea, primarul capitalei în acel moment: aceasta este rețea de succes a lui David Alexandru Burghiu. Și aceasta este rețeta dezastrului din București care, în 2020 (trăim in viitor, unii pleacă pe Marte), nu are apă caldă, posibil nici căldură, cu o Termoenergetica abia înființată și deja în faliment. Lăsând asemenea dezastru în urmă, Gabi Firea se grăbește să ocupe anticipat un scaun de senator, funcție care îi va oferi imunitatea de care va avea nevoie atunci când cineva cu interese mai puțin obscure va face un audit la Termoenergetica. Iar finul Alexandru Burghiu primește un atât de nemeritat loc 2 pe listele PSD Ilfov la Camera Deputaților. După răsunătoarele succese cu falimentarea RADET și posibil Termoenergetica, se duce să pună pe picioare și Camera Deputaților.  Iar Gabriela Firea – Senatul.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate