Să intrăm direct în subiect: în Capitala României și nu numai, de ani de zile, acționează în stil mafiot niște grupuri de interese care nu se dau înapoi de la nimic. Șefii lor sunt puși în funcții cheie de unde acționează în interesul lor și al grupării din care fac parte. Oamenii aceștia sunt foarte bogați, foarte puternici. Și pentru a nu fi prinși, trimiși în judecată, desființați – cum ar fi normal, dau șpăgi impresionante altor oameni aflați în funcții importante. Sau chiar îi racolează în grupările lor criminale. Astfel de noțiuni și acțiuni definesc crima organizată.

Imagine preluata de pe https://b.prefectura.mai.gov.ro/

Astăzi, clanul Goleac.

Marian Goleac este deja un personaj ultra-cunoscut. Pare așa, un fel de Cappo del tutti capi al Sectorului 4. Foarte apropiat de Clanul Sportivilor, pare fără sens să enumerăm toate infracțiunile de care este bănuit și, sperăm, cercetat în continuare. Pe Marian Goleac DNA-ul a reușit să îl trimită în judecată zilele trecute pentru cea mai mică și neînsemnată infracțiune dintre cele presupuse a fi săvârșite de el, și anume înșelăciune. Adică peste noapte Goleac a devenit din ospătar inginer și, ca în povești, a făcut ani de școală într-o singură noapte. Concret, a falsificat diplomele de bacalaureat și de facultate, sau doar a beneficiat de aceste falsuri, ca să poată obține postul de la ADP S4. Foarte apropiat de liderul Clanului Sportivilor, până când acesta a fost sfătuit sa ia „distanța regulamentară” față de domnul Goleac. Iar „tragerea pe dreapta” a domnului Goleac, de la comanda sectorului este o glumă proastă, întrucât se pare că, chiar și cu măsurile impuse de procurorii DNA, domnul Goleac este mai activ ca niciodată. În plus, pentru cunoscători, suntem siguri că l-au evaluat greșit. Discreția nu îl caracterizează.

Domnul Goleac are o soție. Sigur, ei pretind că sunt despărțiți, însă noi nu îi credem. Soția domnului Goleac este Nicoleta Matilda Goleac, subprefectul Capitalei, numită temporar din 2018 de către Viorica Dăncilă. La vremea numirii nici măcar nu era înalt funcționar public și nici astăzi nu este, însă între timp dorește să rezolve și această problemă. Adică a „făcut” cursurile necesare după ocuparea funcției. Altfel spus, s-a calificat la locul de muncă. De fapt prima sa funcție publicăa obținut-o în anul 2017, tot în guvernarea PSD. Unde? La o instituție dintre cele care asigură apărarea statului român, parte a NATO: Ministerul Apărării Naționale. Cum și de ce? Îi rugăm pe cei care au angajat-o să răspundă. Sau poate că sunt curioase instituțiile statului care au atribuții și în acest domeniu. Cert este că, în 28 decembrie 2018 (atenție la dată!), când puțini sunt atenți la actele Guvernului, din postul de funcționar pe care îl ocupa la minister, doamna a fost detașată pe funcția de subprefect al Municipiului București, pe care o exercită cu caracter temporar și astăzi.

Lăsând la o parte anomaliile legislative introduse pe parcursul anilor, care permit astfel de artificii juridice și utilizarea excepțiilor ca reguli, din nou apar câteva întrebări. Sperăm ca acestea să nu rămână retorice. Cum a acceptat Ministerul Apărării Naționale să angajeze un astfel de personaj în structura centrală a ministerului? Au fost efectuate verificările necesare și dacă da, cum de nu au fost identificate riscurile astăzi evidente? Chiar nu exista nici un înalt funcționar public școlarizat și competent care să îndeplinească cerințele legale pentru a ocupa funcția de subprefect al Municipiului București? Care a fost conținutul avizului Agenției Naționale a Funcționarilor Publici? Care a fost motivarea hotărârii Guvernului prin care această detașare a fost realizată? Dacă ministrul apărării naționale tace, poate răspunde la aceste întrebări ministrul afacerilor interne sau chiar primul ministru.

Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local și are ca atribuții, printre altele, conducerea serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor (inclusiv ale Ministerului Afacerilor Interne), conducerea comitetelor județene pentru situații de urgență și verificarea legalității actelor administrative ale autorităților administrației publice locale.Cu alte cuvinte, monitorizarea acțiunilor de prevenire a infracțiunilor și de apărare a drepturilor și a siguranței cetățenilor, desfășurate de către organele legal abilitate. Pentru exercitarea acestor atribuții prefectul Municipiului București este ajutat de trei subprefecți Dar doamna Goleac a fost la un moment dat singura care conducea Instituția Prefectului Municipiului București. Ar trebui evaluată inclusiv acea perioadă? Da, cu siguranță. Ca de altfel toată activitatea acesteia în funcția publică.

Pe rând:

Nicoleta Goleac – reprezentantul Guvernului pe plan local

Cum oare a acceptat Guvernul Orban să fie reprezentat de către soția lui Goleac, suspectat de atât de multe fapte și deja trimis în judecată pentru una dintre ele? Pentru că a fost avertizat în mod public și nu a luat nici o măsură. Mai mult, după ce, în luna decembrie 2019, Guvernul Orban a eliberat din funcție persoana ce exercita funcția de prefect al Municipiului București, doamna Goleac a exercitat și funcția de prefect. Timp de cinci luni, în care prefectul trebuia să fie în prima linie a organizării alegerilor locale (nu se cunoștea atunci că ele vor fi amânate), apoi a luptei cu pandemia, nici ministrul afacerilor interne și nici Guvernul Orban nu au identificat un funcționar public mai pregătit decât doamna Goleac pentru a exercita această funcție. Poate pentru că nu trebuia ca prefectul să exercite controlul de legalitate echidistant cu privire inclusiv la actele autorităților administrației publice locale? Vizează acestea și achizițiile din epoca pandemiei? De altfel, de ani de zile presa numește aceasta familia Goleac “clan”, iar legăturile cu un alt Clan, al Sportivilor, sunt evidente și nu au legătură cu sportul. Iar acum doamna subprefect ocupă în continuare o funcție din care controlează actele șefului propriului soț, sau chiar pe cele ale acestuia. Cine și de ce îi sprijină? Să fie oare adevărat, așa cum indiscretul domn Goleac răspândește un zvon, că primul-ministru îi este dator lui și familiei sale? Sperăm că nu, dar șansele sunt că da. Iar zvonul acesta trebuie rapid infirmat. Pentru că, altfel, statul nu poate să funcționeze așa.

Nicoleta Goleac, subprefect

Cu atribuțiile enumerate mai sus. Oare știa despre faptul că diplomele soțului sunt falsificate? Oare câte controale a efectuat doamna la Sectorul 4, inclusiv la ADP, de când este subprefect? Oare și-a controlat vreo dată doamna Goleac, din postura de subprefect, soțul? Sau pe șeful acestuia? Sau fiul, șef al Poliției locale din Sectorul 4, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne în perioada pandemiei. Chiar nu observă nimeni evidentul conflict moral? Sperăm că da, șansele sunt că nu. Dar Guvernul actual, o fi verificat vreo dată activitatea doamnei? Ce anume o recomandă să rămână în funcție, numele ei fiind atât de controversat?

Nu, să nu fim politically corect: subprefectul Capitalei este soția unui, cel mai probabil, mafiot. Fiecare membru al familiei Goleac are o funcție cheie din care își poate conduce afacerile sau din care îi poate acoperi pe ceilalți membri și colaboratori.

Să fim serioși, ca și mama sa, Antonio Goleac, fiul celor doi, a participat la un concurs pentru ocuparea unui post în administrația publică. Nu centrală, ca în cazul mamei, ci locală, în cazul fiului. Concurs care a ridicat semne de întrebare. Domnul Goleac, fiul părinților săi, a candidat singur și s-a calificat în a ocupa postul de șef al Poliției Locale din, surpriză, tot Sectorul 4. L-a întrebat cineva de unde are acel Mercedes de 150.000 euro?

Mama, subprefect, tatăl, șef la ADP4 cu legături evidente cu un clan mafiot, fiul, șef al poliției locale.

Cine și de ce îi susține pe acești oameni? Pentru ce beneficii?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate