Ministrul de finanțe al României

sursa foto: România liberă

Florin Vasile Cîțu s-a născut pe 1 aprilie. De ziua păcălelilor.

Și nu degeaba. Chiar acum, în timp ce citiți aceste rânduri, Florin Cîțu pare că lucrează senin și susținut la o metodă prin care să “păcălească” statul român și opinia publică.

Metoda: reorganizarea Ministerului de Finanțe

Motivul: intrarea familiei Cîțu în posesia unui teren de 50 ha pădure de brad la Voineasa, lângă pârtia de schi, teren in valoare de 12 milioane de euro. Pe bogăție, cum ar veni.

Long story short: Florin Cîțu este în proces cu statul român. De fapt, părinții săi, Vasile și Elena Cîțu. Adică rude de gradul întâi. În acest proces, statul român poate fi reprezentat și ar trebui să fie reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice. Din această simplă ecuație rezultă faptul ca ministrul de finanțe se judecă cu el însuși, într-un fel, adică persoana Florin Cîțu (familia) se judecă cu ministrul de finanțe Florin Cîțu.

Aspectul 1

Sesizăm un prim aspect și anume conflictul de interese. Premierul Ludovic Orban a primit din partea noastră o sesizare privitoare la această întrebare: poate Florin Cîțu să ocupe funcția de ministru de finanțe atâta timp cât în particular rudele sale de gradul I sunt în proces cu acest minister?

Aspectul 2

Un al doilea aspect este încercarea familiei Cîțu de a intra în posesia unui teren de 50 ha în muntele Puru, pădure de brad, situat la aproximativ un km de Domeniul Schiabil Schi Resort Transalpina. Terenul face parte din domeniul public al statului și valorează 12 milioane de euro. Suma merită tot efortul, nu este așa, domnule ministru de finanțe? Toată inventarierea domeniului public al statului este făcută de către Ministerul Finanțelor Publice pe care domnul Cîțu îl conduce. Domnule Cîțu, așteptăm răspunsul la sesizarea noastră cu privire la întrebarea: știți ce prevede legea 213/17.11.2013 art. 12? Pe scurt, legea citată spune că Ministerul Finanțelor Publice reprezintă statul în procesele referitoare la dreptul de proprietate asupra bunurilor publice. Domnule ministru de finanțe Florin Cîțu, puteți demonstra public faptul că aveți un act de proprietate anterior pe cele 50 ha de pădure din muntele Puru? Puteți demonstra public, nu în instanțe favorabile dumneavoastră, faptul că acel teren și nu altul a fost în proprietatea familiei dumneavoastră? De asemenea, ne puteți explica public de ce ați acceptat funcția de ministru de finanțe știind ca aveți un proces în care părinții dumneavoastră sunt partea vătămată, iar instituțiile statului, reprezentate de Ministerul Finanțelor Publice, au calitatea de pârât?

Aspectul 3

Un al treilea și ultim aspect privitor la ministrul de finanțe Florin Cîțu este extrema grabă cu care face reorganizarea ministerului. Domnule ministru, ne puteți explica public de ce această grabă? Nu că nu am avea încredere, dar puteți prezenta public criteriile în baza cărora faceți această reorganizare? Cum și cine a decis cum se va face, de ce și în ce ordine? De cine vreți să scăpați, cine vă încurcă? Ne puteți de asemenea lămuri ce se va întâmpla cu funcționarii publici care și-au ocupat funcțiile în urma unor concursuri? Cunoașteți statutul funcționarului public? Și cea mai importantă întrebare: ce legătură există între reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice și intrarea in posesia celor 50 ha de pădure de la Voineasa? Și, în cele din urmă, credeți că o eventuală demisie a dumneavoastră va influența procesul în care sunteți cu statul român? Știm, sunt multe întrebări și dumneavoastră aveți multă treabă, iar noi vă reținem. Dar poate e mai bine să vă reținem noi acum decât altcineva mai târziu, pe mai mulți ani și într-o singură încăpere, coleg cu Dragnea.

Shop this look

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate