Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe 9 februarie 2023, Primăria Plopeni a încheiat cu SC Dentirad Hospital SRL, în numai trei minute de la publicarea anunțului în SEAP, contractul în valoare de 90.000 de lei fără TVA pentru servicii medicale în unitățile de învățământ din localitate, pentru o perioadă de 9 luni, respectiv 10.000 de lei pe lună.

Un an mai târziu, pe 4 ianuarie 2024, prin același sistem și tot prin achiziție directă, SC Dentirad Hospital SRL a mai încheiat un contract cu Primăria Plopeni, cu același obiect, servicii de medicină școlară. De această dată, valoarea contractului a crescut semnificativ, la 15.000 de lei pe lună, pentru o perioadă de 10 luni. Astfel, valoarea totală ajunge la 150.000 de lei, adică 30.161 de euro.

Dincolo de faptul că soția primarului, Mihaiela Niță, este angajata societății respective, reprezentanți ai uneia dintre unitățile de învățământ preuniversitar în care ar fi trebuit prestare servicii medicale acuză că, de fapt, acestea nu au fost niciodată prestate, fiindu-le întocmite copiilor fișe medicale fără ca aceștia să fi fost vreodată consultați de vreun asistent medical sau de un medic.

• Curtea de Conturi a depistat probleme în derularea contractului de concesiune încheiat între Primăria Plopeni și Dentirad

În urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi în septembrie – octombrie 2021 la Primăria Plopeni, în raportul de audit s-a consemnat că ”entitatea” (Primăria Plopeni) ”nu a stabilit şi nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri în sumă de 2.428.848 lei, reprezentând redevență datorată de o persoană juridică în baza contractului de concesiune a clădirii, terenului şi a mijloacelor fixe mobile şi a obiectelor de inventar din dotarea Spitalului Plopeni”. În același raport, auditorii mai scriu că ”din verificarea modului de derulare a contractului de concesiune a clădirii, terenului şi a mijloacelor fixe mobile şi a obiectelor de inventar din dotarea Spitalului Plopeni s-a constatat neprotejarea bunurilor din domeniul public al unității administrativ teritoriale concesionate prin neurmărirea clauzelor contractuale în ceea ce privește rezilierea de plin drept a contractului pentru neplata la termen a redevenței şi a taxelor datorate pentru obiectul concesiunii și prin neconstituirea garanţiei care să asigure recuperarea prejudiciilor determinate de execuţia necorespunzătoare a contractului”. 

În urma acestor constatări, Curtea de Conturi a impus, de altfel, măsuri pentru ”extinderea verificărilor asupra tuturor contractelor de concesiune în vederea stabilirii eventualelor debite rezultate din neactualizarea redevențelor și înregistrarea redevențelor în evidența contabilă, inclusiv a celei stabilite la audit în sumă de 2.428.848 lei”.

Verificări a dispus și ANAF în urma sesizărilor făcute de noi. Mai multe detalii AICI:

Dragoș Niță e la al patrulea mandat ca primar la Plopeni și candidează pentru cel de-al cincilea.

Dragoș Niță. Sursă foto: emisiunea Proces Verbal

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate