Senatoarea Laura Mihaela Moagher este mare microbistă. În ultimele zile, și-a arătat deschis pasiunea pentru fotbal, echipa națională, dar și pentru suporteri. Aceasta după ce, pe 12 iunie, senatoarea și-a exprimat “onoarea” de a fi înconjurată de reprezentanți ai galeriilor de fotbal din România, într-o întâlnire care, teoretic, ar trebui să marcheze un pas important pentru viitorul sportului nostru. În realitate, această adunare a fost un veritabil spectacol de ipocrizie și sfidare a legii, cu prezența unor personaje dubioase din lumea suporterilor violenți și interlopi.

Într-un mediu pompos, doamna senatoare a celebrat participarea la întâlnire a unor figuri controversate precum Liviu Ungurean (Bocciu, liderul galeriei Rapid), Alexandru Răzvan Mocanu (Tobă, lider al galeriei Peluza Sud Dinamo), Mihail Ghețu (galeria Rapid București), Ionuț Dumitrache (Johnny de la Peluza Sud Steaua – Outlaws) și Adrian Păcurar (lider al Peluzei Sud Steaua și fondator al grupului Glas). Aceștia au fost implicați în numeroase acte de violență și infracțiuni, de la tulburarea ordinii publice la trafic de droguri.

Absolut incredibil cum acești “reprezentanți” sunt invitați de către un parlamentar al României să discute despre o lege menită să protejeze suporterii de abuzurile autorităților, când ei înșiși sunt exponenți ai haosului și violenței. Dar să vedem cine sunt aceștia:

Liviu Ungurean, zis Bocciu, liderul galeriei Rapid, arestat 2 luni în cursul acestui an pentru constituire grup infracțional organizat. În arest s-a aflat și partenerul de afaceri și totodată finul lui Bocciu, la care au fost găsite cu ocazia perchezițiilor mai multe arme de foc. A ieșit de la arest pe 15 mai și pe 21 era în biroul senatoarei.

Întâlnire 21 Mai, la doar câteva zile după ce Bocciu a fost eliberat. Sursa foto: Pagina de Facebook a senatoarea Moagher


Bocciu a mai fost condamnat în trecut pentru nerespectarea regimului armelor și muniției, uz de armă fără drept, lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În 2016, a fost condamnat pentru nerespectarea regimului armelor și muniției și uz de armă în urma scandalului “Bătălia de la Pro Rapid”.

Alexandru Răzvan Mocanu, zis Tobă, unul din liderii galeriei Peluza Sud Dinamo, al cărui cont de Facebook abundă de fotografii în care apare alături de liderii clanului Caranilor. Anul acesta, Tobă a fost condamnat pentru tulburarea ordinii publice după o confruntare stradală între ultrașii steliști și dinamoviști.

Alexandru Răzvan Mocanu. Sursă foto: pagina personală de Facebook Răzvan Tobă


Mihail Ghețu din cadrul galeriei echipei Rapid București, în 2022 a fost arestat mai multe luni pentru trafic de droguri, fiind condamnat în anul 2023.

Mihail Ghețu

Ionuț Dumitrache, zis Johnny de la Peluza Sud Steaua – grupul Outlaws, ai cărui membri au fost implicați în mai multe incidente violente în ultimii ani, ultima oară remarcându-se la confruntarea cu dinamoviștii pe stadionul Arcul de Triumf.

Ionuț Dumitrache (Johnny). Sursă foto: pagina de Facebook a senatoarei Moagher

Adrian Păcurar, unul din liderii Peluzei Sud Steaua și fondator al grupului Glas, cu 15 membri condamnați pentru tâlhărie calificată (ori complicitate), după ce în anul 2022 l-au urmărit pe un suporter rival până în fața domiciliului unde l-au agresat și i-au sustras mai multe steaguri. Faptul că agresiunea s-a petrecut în prezența copilului minor al victimei bănuim că nu o deranjează pe doamna senator.

Adrian Păcurar. Sursă foto: Prosport

Acești “reprezentanți” au răspuns invitației senatoarei și au participat la o întâlnire pentru a discuta un proiect legislativ menit să elimine “neclaritățile” care au condus la abuzuri împotriva suporterilor. Poate că acești indivizi, experți în tulburarea ordinii publice și activități ilegale, sunt considerați cei mai buni sfătuitori în materie de justiție și legislație. Este absolut penibil faptul că legea care ar trebui să protejeze suporterii de abuzuri este discutată tocmai de persoane condamnate pentru violență și infracțiuni.

În discursul său, doamna Moagher a subliniat necesitatea susținerii acestei legi de către toți cei implicați în fenomenul fotbalistic. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs să credem că indivizi precum Johnny, Păcurar, Bocciu, Tobă și Ghețu vor contribui vreodată la un mediu sportiv corect și echitabil. De asemenea, a fost abordat subiectul justiției în sport, unde aceste personaje au avut, probabil, multe de spus despre cum să “îmbunătățească” cadrul legislativ, având în vedere experiența lor vastă cu sistemul juridic.

Ne întrebăm, chiar nu realizează senatoarea faptul că asocierea cu astfel de indivizi nu face decât să discrediteze orice inițiativă legislativă serioasă? Dacă viitorul sportului nostru depinde de sfaturile și influența unor astfel de personaje, atunci ne putem aștepta la un dezastru total. Credeam că vremea înfrățirii politicienilor cu huliganii și infractorii ar trebui să fie de mult apusă și când colo senatoarea Moagher îi ridică în slăvi și se simte onorată de prezența acestora, într-un exercițiu de inconștiență și penibil greu de egalat.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate