Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice, acest prim-economist al țării, a reușit să arunce instituția pe care o conduce într-un haos total. Și asta doar pentru că pare să își urmărească, înainte de orice, doar interesul personal, familial.

În timp ce Florin Câțu și familia sa trag sforile ca să își rezolve problemele cu Ministerul Finanțelor Publice (un conflict de interese atât de bătător la ochi), atmosfera în instituție este din ce în ce mai incertă și debusolantă.

Angajații din minister merg în fiecare zi la muncă fără să mai știe care le sunt atribuțiile, ce funcție ocupă, cum și unde vor lucra. Mulți și-au pierdut funcțiile ocupate în urma unor concursuri fără să știe ce se va întâmpla în continuare.

În orice țară civilizată supunerea angajaților la asemenea stres, haos și incertitudine ar fi plătite cu demisia șefului instituției și cercetarea sa ulterioară.

În România însă este invers: ministrul Florin Câțu nu numai că nu este luat la întrebări de către premierul Ludovic Orban, ci dimpotrivă pare că i se facilitează rezolvarea problemelor personale. Altfel nu ne explicăm de ce lui Câțu i se girează toate faptele reprobabile din ultimul timp.

Pornind de la cazul terenului din Voineasa (pentru care reorganizează un minister întreg), la cazul unei alte reorganizări, de data aceasta a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGICMM) și al Fondului Român de Contragarantare (FRC), ambele in subordinea Ministerului Finanțelor Publice. Astfel, 19 persoane care reprezintă interesele partidului lui Câțu au fost numite în funcții de conducere in cadrul FNGICMM și FRC.

Problema majoră apare însă o dată cu o notificare trimisă de către părinții lui Florin Câțu Ministerului Finanțelor Publice și FNGICMM-ului, notificare prin care speră să fie scutiți de plata unor datorii către FNGICMM, deci spre ministerul condus de fiul lor. Unu și cu unu fac doi, întrebarea este: fondul este pregătit, în funcții sunt oamenii potriviți, aleși de Câțu să îi reprezinte interesele personale, familiale? Este posibil ca, atunci când vom intra în posesia răspunsului la această notificare, să descoperim că familia Câțu a avut câștig de cauză?

Domnule ministru Florin Câțu, domnule premier Ludovic Orban, știți cum se vede totul din exterior? Pe de o parte angajații Ministerului Finanțelor Publice, aruncați în haos și în nesiguranța locului de muncă, stresați și obosiți de incertitudine, iar pe cealaltă parte familia Câțu, plină de sârg, care pare să profite din plin de moment ca să își rezolve problemele cu ministerul condus de propriul fiu. Unde este moralitatea în acest caz? De ce continuați, domnule Câțu, să fiți Ministrul Finanțelor Publice atâta timp cât familia dumneavoastră are spețe cu această instituție

Domnule ministru al Finanțelor Publice, unde este dosarul tatălui dumneavoastră în speța terenului Voineasa? Este adevărat că este la dumneavoastră încă din luna ianuarie și nu l-ați înapoiat instituției?

Și, în cele din urmă: domnule Florin Câțu, urmăriți sau nu interesele familiei dumneavoastră? Întrebăm pentru că deja sesizăm un modus operandi, pe unde face familia dumneavoastră notificări dumneavoastră faceți modificări. Unele care par să vă avantajeze.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate