Ministrul Virgil Popescu și abuzul în serviciu – doi prieteni buni

Domnule Virgil Popescu, lăsăm la o parte proasta și nerealista strategie energetică națională – aceea că românii ar trebui să cumpere electrocasnice din clasa A+++ ca să facă economie. Matematică și logica elementară nu v-au plăcut la școală: românii nu-și permit să plătească 100 de lei în plus la factură de energie electrică, dar își permit o investiție de 20.000 RON ca să schimbe becuri, mașina de spălat, fierul de călcat, frigiderul? În plus, puțin contact cu realitatea: cineva ar trebui totuși să vă spună că foarte mulți nici nu au ce să schimbe, mulți români nu au aceste utilități.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Sursă foto: B1tv

Așadar, lăsând la o parte această non-strategie  națională, am vrea totuși să ne precizați care este impactul financiar pe care l-ați preconizat atunci când ați promovat OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei. Vă solicităm să faceți acest lucru în contextul în care există 2 acte normative (legea 500/2002 si legea 69/2010) care prevăd în mod expres obligativitatea acestui demers. Următorul pas, domnule ministru, va fi sesizarea DNA pentru abuz în serviciu – nu ați respectat prevederile celor 2 legi. Dacă vă întrebați care este prejudiciul vă ajutăm noi: cele 6 miliarde de euro despre care vă prefaceți că nu știți, dar pe care statul român pe care cu onor îl reprezentați va trebui să le plătească (că așa ați cerut acum nu mult timp), tot din banii românilor.

Suntem convinși că mai devreme sau mai târziu DNA-ul va fi sesizat sau se va autosesiza. Sperăm să nu vă fie prea răcoare după aceea.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate