UPDATE: Prefectul Bistriței Năsăud, Mică Oprea, a cerut astăzi eliberarea din funcția de prefect.

“Astăzi, 13 ianuarie 2023, am luat decizia de a solicita eliberarea din funcția de Prefect al Județului Bistrița-Năsăud începând cu data de 1 Februarie. În întreaga mea carieră profesională am avut ca prioritate cetățeanul și interesul lui. Cred în reformă, în modernizarea sistemului public, în responsabilitate și implicare totală din partea fiecărui angajat în sistemul public față de cetățenii care contribuie la bugetul de stat. Munca la stat, făcută cu responsabilitate, înseamnă corectitudine și implicare 100%. Cine nu are aceste calități și pune interesul personal deasupra celui colectiv, nu se poate afla în slujba oamenilor cu adevărat. Mulțumesc pentru colaborarea instituțională tuturor celor cu care am muncit în această perioadă și în primul rând, cetățenilor județului Bistrița-Năsăud. Dumnezeu să ne ajute fiecăruia așa cum gândim și facem!”

Statul Român recuperează de la urmașii criminalului de război Bela Bethlen 50 de hectare de teren agricol, 10 hectare de teren forestier și alte 10 hectare de vegetație forestieră. 

În 2002, Prin Hotărârea nr. 126 din 09.07,  Comisia județeană Bistrița Năsăud valida,  printre altele, reconstituirea  dreptului de proprietate privată asupra terenurilor amintite în favoarea Ilonei Bethlen, în ciuda faptului că aceasta era urmașa defunctului Bela Bethlen. Bela Bethlen care, conform Hotărârii Tribunalului Poporului Cluj nr. 6 din 20.05.1946, a fost criminal de război și nu avea dreptul la retrocedare. 

Titlul de proprietate semnat de doamna prefect Mica Oprea prin care retrocedează teren unul criminal de război

Pe 15 decembrie 2022 Tribunalul Bistrița Năsăud respinge apelul urmașilor criminalilor de război și stabilește odată pentru totdeauna dreptul suveran al Statului Român.

Astfel, 20 de ani mai târziu, România își recuperează pământurile de la urmașii Imperiului Austro-Ungar: Erzsebet Sara Bethlen, Bela Bethlen, Gabor Bethlen, Zsuzsanna Bethlen, Maria Bethlen si Farkas Bethlen. 

Sentința definitivă a Tribunalului Bistrița Năsăud

În urma acestei decizii, așteptăm o explicație de la doamna Prefect, Mica Oprea! Da. Ne referim la Prefectul în funcție, aceeași care în urmă cu 20 de ani a semnat întâi ca Secretar general, apoi în calitate de Subprefect actele în baza cărora suprafețele în cauză au fost retrocedate ilegal urmașilor unui criminal de război maghiar. Mica Oprea, doamna de fier, un profesionist desăvârșit, de 35 de ani în slujba cetățenilor și mai ales a tătucului județului, Radu Moldovan.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate