Avem sau nu un conflict de interese, având în vedere procesul pe care familia ministrului de finanțe îl are cu statul român, în speță posibil cu Ministerul de Finanțe, pentru retrocedarea unui teren de 50 ha de pădure la Voineasa?

sursa foto: Independent Balkan News Agency

Către primul-ministru al României, Ludovic Orban

Vă supunem atenției situația ministrului de finanțe Vasile Florin Cîțu.

Familia Domniei Sale, in speță părinții – deci rude de gradul I – are pe rol un proces privind retrocedarea unui teren de 50 ha de pădure la muntele Puru, stațiunea Voineasa.

Astfel, tatăl ministrului de finanțe, Vasile Cîțu, este reclamant in procesul nr. 962/198/2017 la Judecătoria Brezoi, pârâții fiind Comisia Locală de fond funciar Vrancea, președintele acesteia – primarul comunei Voineasa, Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Vrancea și prefectul județului Vrancea în calitate de președinte al comisiei de mai sus. Din proces mai fac parte, ca intervenienți in nume propriu, Cîțu Elena (mama ministrului de finanțe) și RNP – Direcția Silvică Vrancea.

Conform legii 213/17.112013 art. 12 “statul este reprezentat in legile referitoare la dreptul de proprietate asupra bunurilor publice de către Ministerul Finanțelor Publice” (alin. 4, coroborat cu alin. 5), fapt prevazut și de Codul Civil, art. 865 alin. 2 lit b.

Astfel, având in vedere că Ministerul Finanțelor Publice poate fi citat oricând ca parte în proces, considerați că în speța descrisă mai sus există un conflict de interese?

3.06.2020

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate