În 2018, Burduja ieșea în stradă hotărât să lupte împotriva lui Dragnea și a abuzurilor pesediștilor. Azi, câteva zile de la promulgare, surprinzător, Burduja tace în fața adoptării unui act normativ care permite furtul și evaziunea fiscală până la un milion de euro, fără consecințe. Niciun alt liberal nu a ridicat semne de întrebare cu privire la normalitatea acestei legi. Promulgând legea, președintele Iohannis întărește, de fapt, alianța imorală pe care a făcut-o cu pesediștii. Politicienii care cândva se opuneau cu fermitate PSD-ului acum își unesc forțele cu aceștia, susținând o lege care favorizează infractorii.

Cu puține excepții, reacția jurnaliștilor este și ea aproape inexistentă. 90% dintre români nu sunt nici măcar informați despre această lege pro-mafie, pro-furt, pro-corupție, și anti-europeană, deci nici ei nu au reacție. Conform acestei legi, infractorii care fac evaziune de până la un milion de euro pot evita pedeapsa cu închisoarea dacă returnează prejudiciul și plătesc o amendă suplimentară de 15%. Cum ar putea exista o cale mai clară către legalizarea furtului? Guvernul a transformat hoția într-o afacere perfect legală în România. Politicienii, împreună cu susținătorii lor, se asigură că pot fura nestingheriți după alegeri, fie sub umbrela pesediștilor, fie sub cea a liberalilor. E greu de spus ce este mai dezamăgitor: adoptarea acestei legi sau pasivitatea populației care asistă tăcută. Dacă cineva credea că suntem proști până acum, nu s-a înșelat. Am uitat foarte repede faptul că Iohannis a fost ales președinte tocmai pentru promisiunea sa de a lupta împotriva corupției pesediste. PNL-ul, la fel, a cerut sprijinul oamenilor pentru a scăpa de Dragnea. Și iată-ne acum, într-o situație în care aproape că ne e dor de el.

Textul actului normativ poate fi consultat aici: https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2024-05-10-27121803-0-lege-amnistie.pdf

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate