Sesizăm Inspecția Economico-Financiară din cadrul Ministerului Finanțelor și Agenția Națională de Integritate cu privire la posibile activități ilegale și conflict de interese de la nivelul Primăriei Plopeni.

Conform declarației de avere (https://www.primariaplopeni.ro/primaria/declaratii-de-avere/declaratii-de-avere-si-interese-2023-primaria din 08.06.2023), Mihaela Niță, soția primarului în funcție, Dragoș Niță, figurează ca angajată a SC DENTIRAD HOSPITAL SRL, având venituri declarate pentru anul 2022 de 13.716 lei (în scădere față de 49.628 lei – declarația de avere https://primariaplopeni.ro/primaria/declaratii-de-avere/declaratii-de-avere-si-interese-2022-cl din 12.04.2022). Problema apare în contextul în care SC DENTIRAD HOSPITAL SRL, acționar și administrator Mircea Drăghici, a încheiat cu autoritatea publică locală (Primăria Plopeni), reprezentată de Dragoș Niță, contractele de prestări servicii medicale de medicină școlară pentru Grădinița cu program normal și program prelungit Frunză de stejar, Școala Gimnazială și Liceul Carol I cu cele 2 sedii. Precizăm că, deși obligațiile contractuale ale clinicii prevăd ca aceasta să asigure cadrele medicale necesare îndeplinirii obiectului contractual (1 asistentă medicală 8 ore/zi, 5 zile/săptămână, psiholog școlar 8 ore/zi 5 zile/săptămână și medic în funcție de activitățile medicale periodice) în realitate prezența este asigurată de psihologul educațional/consiliera școlară Niță Mihaela, soția Primarului, în intervalul orar 08-10.30, de luni până joi. Menționăm că documentele aferente actului medical (inclusiv examenele de bilanț sau fișele de observație ale preșcolarilor) sunt semnate sub parafa doctorului de Tanboura Nahed, medic generalist în cadrul Clinicii DENTIRAD, în realitate acesta fiind necunoscut la nivelul unității educaționale. Adăugăm faptul că DENTIRAD HOSPITAL SRL își desfășoară activitatea în incinta vechiului Spital Orășenesc Plopeni renovat și apoi pus imediat la dispoziția societății private pe cheltuiala aceleiași autorități administrative publice locale, în condițiile în care inclusiv dotările au fost realizate pe cheltuiala Primăriei Plopeni conform https://ph-online.ro/primarii-penali/item/67996-primarii-penali-ai-prahovei-episodul-7-dragos-nita-edil-in-plopeni. Am considerat necesară sesizarea Inspecției Economico-Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor întrucât, conform aceleiași declarații de avere, fiul soților Niță, Andrei, este angajat la ANAF Prahova, instituție care ar trebui să verifice din punct de vedere fiscal entitățile implicate – ex. DENTIRAD HOSPITAL.

De altfel, în opinia noastră, menționarea lui Andrei Niță în declarația de avere a Primarului Dragoș Niță nu reprezintă altceva decât un act de intimidare întrucât fiul nu este minor și în niciun caz nu se află în întreținerea părinților. Solicităm totodată DSP Prahova să verifice dacă respectivul cabinet medical respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508, respectiv 4493 cu privire la dotările cabinetelor medicale.

Primarul localității Plopeni, Dragoș Niță. Sursă foto: ph-online.ro

De altfel, numele celor 2 se leagă de alte 2 scandaluri publice recente: Dragoș Niță este cel care l-a preluat în spațiu pe Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova pus sub acuzare recent de către DNA https://stirileprotv.ro/amp/romania-te-iubesc/apropiatii-unuia-dintre-cei-mai-puternici-oameni-din-romania-si-au-cesionat-afacerile-albanezilor-chiar-sub-ochii-statului.html, iar Mircea Drăghici este legat de o serie de prestații cu potențial ilicit ale managerului interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Mădălin Ipatie https://www.thesolomoneffect.com/seful-saj-prahova-george-madalin-ipatie-minte-in-declaratiile-de-avere/?fbclid=IwAR2PccFG7EcyhT4u12hTvGr4QTbP4Pomp6xpcp7BRzrqnY_dE9NlxROvosw. Atașăm alăturat copii după contractul de prestări servicii medicale semnat între Primăria Plopeni – Dragoș Niță – și DENTIRAD HOSPITAL SRL – Mircea Drăghici.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate