Privitor la legea 213/17.11.2013 art. 12

foto: Nine O’Clock news

Către Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Florin Cîțu

Având in vedere următoarele:

Familia Domniei Voastre, in speță părinții – deci rude de gradul I – are pe rol un proces privind retrocedarea unui teren de 50 ha de pădure la muntele Puru, stațiunea Voineasa.

Astfel, tatăl dumneavoastră, Vasile Cîțu, este reclamant in procesul nr. 962/198/2017 la Judecătoria Brezoi, pârâții fiind Comisia Locală de fond funciar Vrancea, președintele acesteia – primarul comunei Voineasa, Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Vrancea și prefectul județului Vrancea în calitate de președinte al comisiei de mai sus. Din proces mai fac parte, ca intervenienți in nume propriu, Cîțu Elena (mama dumneavoastră) și RNP – Direcția Silvică Vrancea.

Conform legii 213/17.112013 art. 12 “statul este reprezentat in legile referitoare la dreptul de proprietate asupra bunurilor publice de către Ministerul Finanțelor Publice” (alin. 4, coroborat cu alin. 5), fapt prevazut și de Codul Civil, art. 865 alin. 2 lit b.

Avem nevoie de punctul dumneavoastră de vedere:

Având în vedere faptul că Ministerul Finanțelor Publice poate fi citat oricând ca parte in proces, considerați că în speța descrisă mai sus există un conflict de interese?

De asemenea, se poate să motivați reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice? În baza căror studii de oportunitate și procedura acționați in această destructurare? 3.06.2020

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate