Băi zdrențelor, nu vă e rușine?

Ne adresăm tuturor zdrențelor din România – cei care puteau și trebuiau și trebuie să îi primească cu surle și trâmbițe pe sportivii și campionii noștri. Tuturor anchilozaților responsabili cu primirea sportivilor care nu au făcut decât să profite de un moment atât de important și să își antreneze orgoliile și neamul prost. O asemenea etalare de incompetență și caractere josnice nu ne mai surprinde, dar nu mai poate fi tolerată.

Avem mai jos o mostră cu modul în care ciclistul danez Jonas Vingegaard este primit acasă după câștigarea turului Franței. Oficialitățile din Danemarca au organizat și oamenii au participat la acest eveniment extraordinar. Au trimis un avion privat după el, iar avionul a fost însoțit pe tot parcursul drumului de patru aeronave ale armatei daneze în semn de respect și prețuire. Apoi, în Copenhaga, primăria a organizat o mega petrecere de bun-venit. Același lucru s-a reluat și în orașul în care locuieste, unde efectiv s-a montat un parc de distracții pentru a marca ocazia. Familia lui a fost sărbătorită la fel ca și el, deoarece se consideră că ei sunt cei care îl susțin și încurajează zilnic.

În contrast, sportivii noștri nu sunt niciodată sărbătoriți cu fast, ci doar cu veșnicele medalii de tablă și aceleași discursuri sforăitoare pe care nu le ascultă nici dracu pentru că de fapt nu spun nimic. Nici prin cap nu le trece aleșilor să investească timp și bani pentru așa ceva când nu e campanie electorală. Dragi politicieni și oficialități, sportivilor și valorilor acestei țări le este rușine să vă spună că medaliile voastre nu reprezintă nimic pentru ei, dar vă spunem noi, fără rușine, că nici voi nu o aveți. Gesturile astea lipsite de substanță și profunzime nu încântă pe nimeni în afară de voi, care sunteți goi pe dinăuntru sau plini doar de orgoliu și rahat. 

Aceleași cuvinte pline de apreciere le adresăm și mizeriei din presa românească, principala responsabilă pentru deculturalizarea societății românești. Cum, cum a fost posibil ca în ziua când David Popovici a câștigat medalia de aur și a doborât recordul mondial la 100 de metri liber la CE de la Roma știrile din România să se ocupe de falsul deces al lui Florin Salam? Cum este posibil, în mințile voastre încete, ca numele lui Popovici să apară în același buletin de știri cu cel al lui Florin Salam – despre care ați dat o știre pe care nici măcar nu ați verificat-o, dar care i-a furat acestui băiat extraordinar, David Popovici, meritele, iar fanilor lui șansa de a-l vedea pe absolut toate programele tv si presă scrisă cel puțin două săptămâni după o asemenea reușită? Ce este în mintea voastră, bolnavi după rating și scormonit în gunoi? 

Revenind la oficialități, la cei responsabili de primirea canotorilor români, pornind de la ministerul sportului până la omul de rând. Acei sportivi au venit cu 8 (opt!) medalii – cinci de aur și trei de bronz. Și voi nu ați fost în stare să le faceți o primire triumfală? Ca niște superstaruri trebuiau primiți, că a răsunat imnul României de cinci ori la München datorită lor, nu datorită vouă, nevolnicilor! În primul rând oficialitățile au lăsat (a câta oară!) să vorbească orgoliile lor deșănțate și nu respectul față de acești sportivi extraordinari. Au dat iar vina unii pe alții, mare mirare că nu au fost de vină chiar sportivii ca nu și-au organizat singuri primirea! Nu vă e rușine? Iar voi, marii români, patrioții noștri, care de altfel ați ieșit in stradă pentru toate căcaturile, nu v-ați putut mobiliza și pentru această ocazie, nu? Primăria Capitalei nu s-a gândit sa organizeze o mare petrecere stradală pentru acești sportivi incredibili? Nu, că nu e campanie electorală.

Mâinile medaliatului cu aur la canotaj, Ciprian Tudosă, după 24 de km de vâslit.

Rușine politicienilor, oficialilor!

Poate vă băgați mințile în cap și măcar de acum încolo o să lăsați medaliile voastre ordinare și discursurile plictisitoare și o să dați la propriu cu artificii când vin oamenii ăștia acasă campioni! Ei sunt mândria țării și au ajuns la perfomanțele alea greu, cu muncă infinită, și merită cele mai mari frumoase primiri. Nu sunteți în stare de așa ceva? Atunci lăsați și discursurile și evenimentele voastre lipsite de substanță, false, organizate doar ca să bifați o poză cu aceste super vedete! Scutiți-ne de prezența voastră mizerabilă. 

Rușine televiziunilor și presei în general! 

Păi voi, iresponsabililor, mai știți ce e aia presă? Mai știți ce e ăla un cod deontologic, rolul presei în societate? Zilele astea pe ecrane si în presa scrisă trebuiau rulate doar numele acestor mari sportivi, viețile lor, familiile lor, munca lor, rezultatele lor. Trebuiau sărbătoriți jurnalistic si trebuia profitat de aceste momente atât de rare pentru a inspira tinerii care nu mai au repere si valori normale pentru că voi v-ați manelizat. Deși nu vrem să jignim maneliștii, căci cei mai mulți dintre ei sunt mai oameni decât voi, leprelor disperate după rating! 

Rușine și nouă oamenilor de rând

Că nu am pus mâna să culegem sau să cumpăram o floare, să umflăm un balon si să ieșim în stradă să îi felicităm pe acești oameni care prin munca lor incredibilă ne dau speranță și ne inspiră copiii. Rușine că nu scriem in valuri presei și oficialităților că nu ii mai suportăm, dar scriem toate elucubrațiile pe Facebook sau Instagram. Că nu ne pasă și nu mai știm ce e respectul. Că ne trezim comentând negativ din fotoliile noastre adânci, cu o șaorma în față, rezultatele acestor oameni! Ei și când nu iau medalii muncesc la fel de mult și au nevoie de încurajări, nu de părerile noastre neavenite. 

Avem în ultimul timp rezultate extraordinare. Sportivi, elevi, olimpici aduc medalii și locuri fruntașe pentru România în competiții internaționale. Sunt cei care ne aruncă un colac de salvare – nouă și țării noastre. Și noi ce facem? Aruncăm colacul și îi tragem și pe ei înapoi la fund, după noi, în mocirlă? Sau prindem colacul și ieșim si noi la mal? 

În curând vine David Popovici acasă, adormiților! Poate vă dă Domnul mintea cea de pe urmă și puneți osul la treabă pentru a-l celebra cum merită. Dacă nu aveți inspirație, uitați-va la danezi. Iar dacă nu aveți bani, nu îi mai furați, hoților!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate