Într-un lamentabil exemplu de lipsă de viziune pe termen lung, politicienii noștri, conduși de eminentul Marcel Ciolacu, au dat dovadă încă o dată de indiferență crasă față de viitor. Este încă un argument pentru acuzele de incompetență și o confirmare a faptului că deciziile lor sunt doar trucuri electorale care să le aducă rezultate în anul alegerilor, 2024.
Așadar, pe 11.12.2023 Marcel Ciolacu afirma public că pensiile vor crește cu 13.8%, mai puțin partea specială https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-comisia-europeana-ne-a-spus-ca-oamenii-nu-mai-pot-supraviețui-cu-o-pensie-de-1-500-de-lei-2611415.

Zece zile mai târziu, lucrurile sunt “aduse la normal” și toată lumea primește 13.8%. Foarte frumos și echitabil, cu precizarea că “specialii” care rămân la muncă – militari, jandarmi, polițiști, pompieri etc. – primesc majorarea salarială aferentă întregului sistem bugetar, respectiv jenantul procent de 5%. Cum se traduce această decizie pentru un militar/jandarm/politist/pompier care îndeplinește condițiile de pensionare, dar ar putea să mai rămână în sistem? Are de ales între a trece în rezervă până la sfârșitul anului și a primi de la 1 ianuarie un bonus imediat de 13.8% sau să continue activitatea și să beneficieze de o creștere de 5%. Am vrea să-l întrebăm pe Ciolacu dacă știe (numeric) situația personalului MAPN și MAI (plus alții gen SRI, SIE, STS, SPP etc.) care se încadrează în această situație (noi estimăm la câteva mii) și dacă apreciază că ar fi de dorit ca cei în cauză să rămână în serviciul patriei în loc să îngroașe rândurile pensionarilor “speciali”, mai ales că toți se plâng de ani buni că sunt prea puțini în sistem, că profesiile lor nu sunt atractive sau că nu mai au timp să pregătească noile generații. Înțelege Ciolacu importanța menținerii acestora la datorie? 
Estimăm că săptămâna următoare, pe fondul acestei mostre de management incompetent, vom avea cel puțin 1000 de pensionari “speciali” în plus. Această decizie reprezintă o insultă la adresa acestor categorii de bugetari: pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii sunt, în orice țară civilizată, tratați cu respect față de dedicarea lor, nu cu indiferență crasă. Este o dovadă clară a lipsei responsabilitate a politicienilor față de securitatea și stabilitatea pe termen lung a țării noastre, având ca singura preocupare “momirea” unor categorii sociale defavorizate, ușor de păcălit la vot. Lipsiți de scrupule și incapabili să gândească responsabil și pe termen lung, Marcel Ciolacu și șleahta lui merită să fie și ei trecuți cu vederea când vor avea nevoie de pompieri, jandarmi, polițiști, așa cum și ei îi trec pe aceștia cu vederea.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate