Chiar dacă inițial nu intenționam să ne implicăm, “fanii” lui Mădălin Ipatie au insistat.
În timp, am observat modul odios în care directorul SAJ Prahova și-a completat declarațiile de avere, omițând cu bună știință aspecte relevante și ascunzând bunuri sau relații contractuale cu angajatorul soției sale. În urma investigațiilor noastre, am contactat oficial partenerii săi contractuali pentru a obține informații despre veniturile obținute de către Managerul SJA Prahova. Cu toate acestea, reacția generală a fost una similară cu cea a strutului care își ascunde capul în nisip. Totuși, am presupus că persoana implicată ar avea măcar un beneficiu imediat: acela de a ști să completeze propriile declarații de avere. Din nefericire (pentru el), unii nu învață din greșeli. De aceea, am simțit nevoia să sesizăm, din nou, instituțiile competente cu privire la modul în care George Madalin Ipatie a completat declarația de avere aferentă anului 2022.

Astfel, în declarația de avere completată acum câteva zile, George menționează (presupunem corect) faptul că a instrăinat, la data de 14.03.2023, printr-un contract de schimb, apartamentul deținut anterior începând cu anul 2019, evaluat la suma de 60.000 de euro. Cu toate acestea, George a omis să menționeze ce a primit în schimbul apartamentului și la ce valoare! Putem doar presupune că a primit o nouă casă, cu o valoare mult mai mare. Acesta este unul dintre argumentele care explică faptul că, deși veniturile sale în anul 2022 se ridicau la circa 450.000 de lei, George nu a declarat nicio sumă agonisită în conturi. Un alt aspect pe care dorim să îl evidențiem este acela că soția sa nu obține venituri de la Baroul Dolj, ci este angajată la biroul de avocatură Oana Tănăsică. Veniturile ei, în cel mai bun caz, ținând cont că presupunem că doamna se află în concediu postnatal, provin de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială (DGASPC). 

Având în vedere informațiile adunate și discrepanțele evidente din declarațiile de avere ale lui George Madalin Ipatie, nu puteam să ignorăm aceste aspecte. Prin urmare, am decis să sesizăm (din nou) Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la aceste probleme. Nu am făcut acest lucru pentru a răzbuna un interes personal, ci pentru a pune în lumină posibile abateri de la lege și practici incorecte în exercitarea funcției publice de către George. Mai mult, pe adresa noastră, am primit o multime de mailuri care confirmă articolele anterioare și povestesc despre contracte oneroase cu partenerii comerciali ai SJA, managementul discreționar și relaționările politice ale lui George, cel care a uitat că este funcționar public.
Considerăm că este de datoria noastră să atragem atenția asupra acestor probleme și să le aducem la cunoștința autorităților competente pentru a fi analizate și soluționate în conformitate cu legea.
Povestea fără sfârșit a lui Ipatie ne arată importanța responsabilității și corectitudinii în funcțiile publice și de necesitatea ca cetățenii să rămână vigilenți în monitorizarea acțiunilor autorităților. Sperăm că această sesizare va contribui la o analiză riguroasă și la aplicarea adecvată a măsurilor legale în acest caz.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate