De foarte mulți ani, politicienii români fac trocuri cu cei maghiari, uitând de interesul național și urmărindu-l doar pe cel personal. Din cauza compromisurilor făcute de politicienii români avem fenomenul Eduard Novak, ministrul maghiar al Sportului care nu știe imnul României sau cazul lui Tancsoz Barna, ministrul maghiar al Mediului, care nu catadicsește să vorbească românește. 
Unul dintre politicienii cărora trebuie să le “mulțumim” pentru perpetuarea acestei lipse de respect față de statul român, de cultura și valorile românești și până la urmă de Constituție este primarul de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care s-a folosit de voturile maghiarilor și a făcut numeroase compromisuri pentru a ajunge primar, fără nici un fel de scrupule. Iar acum, că e condamnat la închisoare, l-a apucat naționalismul. 

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare. Sursă foto: 2mnews.ro

Astfel, Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare, condamnat în luna februarie la 5 ani de închisoare cu executare pentru luate de mită, se află în mijlocul conflictului interetnic izbucnit cu ocazia Sărbătorii Castanelor. Astfel, joi, 22 septembrie, primarul municipiului, Cătălin Cherecheș, a dispus, în urma unui “control pe teren”, ca toți comercianții de kürtőskalács (cozonacul secuiesc, marcă înregistrată la nivel european) să posteze denumirea produsului în limba română și să arboreze steagul României pe standul lor.
În ziua următoare, viceprimarul UDMR Pap Zsolt István a răspuns la solicitările comercianților maghiari, care au reclamat faptul că decizia primarului îi face să se simtă ca niște cetățeni de mâna a doua deoarece doar comercianții de etnie maghiară au fost obligați să arboreze steagul românesc, nu și cei români. Astfel, Pap Zsolt dispunând ca aceștia să scoată de pe standuri steagurile naționale atâta timp cât decizia nu este una unitară (adică una care să oblige toți comercianții să arboreze drapelul național)
(https://2mnews.ro/conflict-etnic-fortat-in-baia-mare-viceprimarul-pap-udmr-sunteti-singurul-jurnalist-cu-care-am-vorbit-noi-am-incercat-sa-escaladam-conflictul/).

De ce ne-am referit la ipocrizie puțin mai sus? Deoarece Cătălin Cherecheș și-a adus aminte că este patriot cu doar două săptămâni înaintea înfățișării pe care o are in instanță pe 6 octombrie, înfățișare care ar putea decide când, cât și dacă trece la executarea pedepsei la care a fost condamnat în primă instanță în luna februarie. Pare că domnul primar are memorie scurtă, uitând că a ajuns primar trecând de pe locul 3 pe locul 1 tocmai datorită voturilor viceprimarului maghiar. Uită că trocul de atunci l-a menținut la putere. Uită că a schimbat de-a lungul timpul cinci partide, dovedind lipsă de principii și de viziune politică. Uită că nu a putut justifica 2.68 milioane lei din averea pe cade o are. La fel cum și politicienii maghiari uită că se află în România și că trebuie să respecte legislația, cultura și principiile de aici. 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate