Ipocrizie, neasumare, frică…? Ieri, duminică, 26.11.2023 – pe fondul fugii lui Cătălin Cherecheș, întâmplător Primarul în funcție al municipiului Baia Mare, despre care am scris anterior aici , condamnat prin decizie definitivă la o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani cu executare – ofițerul aflat la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș a fost eliberat din funcție. La fel și șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, pe care de altfel nu-l recomandă nimic cu excepția partenerei de viață, Stefania Ferencz, la rândul ei fostă șefa de cabinet a Primarului Emil Boc, fostă Secretar General la Ministerul Transporturilor și mai apoi Ministerul Afacerilor Interne, ambele pe timpul mandatelor lui Lucian Bode și abonată la sinecuri de vreo 10.000 de euro pe lună și pe pământ http://www.cnadnr.ro/sites/default/files/declaratii-avere/DeclAvereFerencz.pdf. De altfel, din CV, pare că Ivașcu n-a lucrat în viața lui la frontieră înainte să ajungă acolo direct Inspector General. Deci eliberarea din funcție este decizia corectă.

Pe 28 august 2023, în contextul nefericitului accident provocat de șoferul drogat Vlad Pascu, își prezenta demisia de onoare șeful Poliției Constanța https://www.replicaonline.ro/constantin-gluga-seful-ipj-constanta-si-a-dat-demisia-566710, iar pentru Inspectoratul Județean începea cursa către proiectul pilot anunțat în 10 noiembrie ca fiind baza viitoarei reforme de amploare a întregii poliții. Decizie lăudabilă.

Doar că între Constanța și Maramureș drumul trece pe la Sibiu, mai exact destul de aproape de casa primului turist al țării, unde, în noaptea de 6 noiembrie, 3 bărbați cu cagule l-au asasinat pe omul de afaceri Adrian Kreiner. Nu numai că ucigașii n-au fost prinși, dar poliția a și reținut un nevinovat https://adevarul.ro/amp/stiri-interne/evenimente/greseala-uriasa-comisa-de-anchetatori-in-cazul-2317210.html.

De această dată nimeni nu i-a cerut demisia polițistului șef de la Sibiu, Tiberiu Ivancea, chestor, care de altfel este și anchetat de către DNA de ceva timp pentru niște găinării comise la locul de muncă, după cum spune presa locală https://www.stiridesibiu.ro/stiri/descinderi-dna-la-ipj-sibiu-chestorul-tiberiu-ivancea-ar-fi-vizat.

Această dublă măsură cu care sunt instrumentate aceste cazuri nu fac decât să scadă încrederea în autorități, care și așa stau prost la acest capitol. Greu de înțeles aceste derapaje: cazuri similare, măsuri diferite. De ce?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate