Florin Cîțu
Sursă foto: Realitatea.net

După ce Florin Cîțu a fost oficial pus sub acuzare de către DNA în legătură cu dosarul privind achiziția de vaccinuri anti-Covid-19, acesta mai are parte de încă o surpriză neplăcută legată de dosarul de retrocedare în care este implicată familia sa. Publicația noastră a expus pe larg speța în cauză aici și aici .

Acum, într-un context juridic complex, Tribunalul Vâlcea se ocupă de un apel referitor la anularea punerii în posesie a tatălui lui Florin Cîțu cu o suprafață de 11,6 hectare de teren la Voineasa. Început în 2017, dosarul a fost inițiat de Romsilva împotriva părinților lui Cîțu pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.
În decembrie 2019, tatăl lui Cîțu a solicitat Ministerului Finanțelor documente privind intervenția în procesul împotriva sa, subliniind o aparentă implicare a instituției în favoarea Romsilva. În vara anului 2020, la inițiativa lui Florin Cîțu, Guvernul Orban a desființat Direcția Generală Juridică a Ministerului Finanțelor, entitatea implicată anterior în procesul familiei ministrului, fapt ceea ce a dus la suspiciune vizavi de un posibil conflict de interese. 
Prin urmare, afacerea retrocedărilor de la Voineasa se află în prezent pe rolul Tribunalului Vâlcea, iar Ministerul Finanțelor rămâne intervenient în favoarea Romsilva, aducând cu sine complexitatea unui context juridic și politic interesant de urmărit.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate