Am vorbit anterior despre Mădălin George Ipatie, Manager General la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova – aici – și am spus că nu vrem să generalizăm situația, că respectăm profesia de medic și singurul obiectiv este integritatea. Abordăm astăzi situația Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj, cu precizarea că acum ne cerem scuze față de medici fiindcă nu putem face mai mult în afară de a semnala situația.

Narcisa și Liviu Balint. Sursă foto: Facebook Narcisa Balint

O familie de non-medici conduce de 10 ani o structură super-specializată. Cum? În martie 2014, pe Liviu Ioan Balint îl lovește darul cunoașterii suprapus peste dragostea pentru școală și se înscrie la cursurile Școlii Naționale de Sănătate Publică – Management Spitalicesc. Termină în iulie și este numit Manager General. Vă întrebați poate, ca și noi, ce l-a recomandat?! Poate faptul că a urmat în paralel cursurile a 2 Universități, una la București (Universitatea Ecologică- Facultatea de Drept și Științe Administrative – 2009-2013) și alta la Arad (Universitatea Vasile Goldiș – Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative – 2009-2012), asta în timp ce muncea pe brânci la Darione Star SRL din comuna Grăniceu, județul Sălaj. Nu este primul și nici ultimul care reușește să fie simultan în 3 locuri aflate la sute de kilometri distanță. Ce ne-a mirat în schimb a fost că dragostea de școală l-a lovit brusc…nu mai intrase într-o sală de clasă de aproape 20 de ani, din 1990 când terminase Liceul Industrial din Cehia Silvaniei – Mecanică, mașini și utilaje. Facem precizarea că am exclus din start că strategii care i-au pus în mână frâiele SJA să fi luat în considerare experiența de 2 ani ca Director coordonator la Agenția Județeană a Bingo sau faptul că timp de 13 ani (1990-2003) nu și-a trecut în CV vreun loc de muncă sau vreun lăcaș educațional. Am vrea totuși să precizăm că deși, probabil, pasiunea pentru muncă l-a lovit târziu, aceasta a făcut-o cu ceva putere căci, atunci când ajunge deputat – Doamne, necunoscute sunt Căile Tale – realizează că trebuie să-și termine proiectele demarate la SJA: angajări, contracte…toate în slujba cetățeanului.

Așa se face că a simțit impulsul de a-și încuraja soția, Narcisa Lăcrămioara Balint, pe atunci angajată la DSVSA Sălaj, să-i “moștenească” poziția administrativă. Pe atunci Balint Soțul era deja deputat PMP și gurile rele spun că, în ciuda poziției propriului partid (de abstinență), votează moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu. Exclus din PMP trece la PSD și, COINCIDENȚĂ, soția devine Manager General la SJA în urma unui concurs pe care l-a PIERDUT. Cuprins de remușcări candidează din partea PNL în 2020, context în care îl regăsim acum în Parlament, în alianță cu PSD la Guvernare și cu soția pe post, în ciuda faptului că cel care a câștigat concursul din 2018 (de altfel medic, cu școlile la zi și în specialitatea postului) a câștigat ulterior și procesul. Doar că instanțele au rezolvat situația: sentința a fost atacată, iar hotărârea suspendată, motiv pentru care Famiglia Balint, multilateral dezvoltată și cu o doctrină ce balansează stânga-dreapta ca o autentică trestie, conduce Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj. 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate