La data de 04 noiembrie 2019, când Florin Cîțu este numit Ministru al Finanțelor Publice, familia Cîțu se afla în plin proces cu statul român (reprezentat tocmai de MFP) pentru a intra în posesia unui teren de 50 ha în muntele Puru, pădure de brad, situat la aproximativ un km de Domeniul Schiabil Schi Resort Transalpina. Terenul face parte din domeniul public al statului și valorează 12 milioane de euro. Dar, firește, să fim cinstiți, nimic suspect în asta, doar o coincidență nefericită!
Am semnalat atunci public graba cu care Ministrul Cîțu, cu sprijinul apropiaților Pecingina și Gorun, a trecut la reorganizarea structurii subordonate. Pentru că, până la urmă, cine nu și-ar dori să facă câteva modificări în jurul său când are probleme juridice? Înțelegem, domnule fost ministru, nevoia de “reorganizare” este acută în asemenea situații! Vezi detalii aici https://www.thesolomoneffect.com/fisa-de-lucru-florin-citu/.


Astăzi, peste 3 ani mai târziu, instanța a decis anularea actului administrativ cu caracter normativ, iar același minister este obligat acum să recupereze de la cei vinovați prejudiciu cauzat, respectiv plata de despăgubiri constând în drepturile salariale pentru perioada de referință menționată în dispozitivul titlului executoriu. Vezi decizia aici: https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=200000000388699
În fapt, persoanele responsabile sunt Tiberiu Horațiu Gorun, la acel moment având funcția de Secretar General al MFP, Gheorghe Pecingina fost Secretar de Stat al MFP și Ministerul Finanțelor Publice, la acel moment reprezentat de Florin Cîțu. Bineînțeles, când ai o echipă atât de responsabilă și de descurcăreață, nu poți decât să te mândrești!
Cam târziu, dar toată lumea răspunde. Deși în cazul acestor “distinși” demnitari răspunsul vine cu întârziere, este totuși o surpriză plăcută pentru noi, nu chiar așa de plăcută pentru ei: trebuie să plătească pentru greșelile lor. 
Pentru a sublinia ridicolul situației, dar posibil și incompetența, Gorun este profesor de Drept Administrativ la Universitatea din Târgu Jiu. Oare ce-i învață pe studenți? Cu siguranță nimeni nu vrea să rateze un asemenea curs! 
Iar Pecingina, ce să mai spunem, este avocat. Să sperăm pentru el și Cîțu că se pricepe la drept penal și procesul penal mai bine decât la drept administrativ, fiindcă… Așteptăm cu sufletul la gură plângerea penală pentru abuzul în serviciu. Pentru că, în fond, cine nu-și dorește să fie propriul său client?
Cu dedicație pentru Florin Cîțu, ești bun de plată! Acesta este un titlu care te reprezintă cu adevărat! Și asta într-o țară în care rămâne valabil principiul: “Cu cât ești mai sus, cu atât poți să dai mai mult!”

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidentialitate